Gateste fara ulei sau grasimi si prezinta preparatele tale intr-un mod inedit cu ajutorul placii de sare de Himalaya cu suport din lemn si 2 boluri din portelan pentru condimente sau sosuri
Dimensiunile placii sunt de 20x20 cm si este perfecta pentru gatit carne, peste, legume si pentru a servi aperitive, branzeturi, sushi, chiar si prajituri
Placa de sare vine insotita de un suport de lemn de culoare wenge si de 2 boluri din portelan alb
Produsul vine insotit de o brosura cu instructiuni in limba romana, astfel incat sa fie usor de folosit si intretinut
La ce iti este de folos o placa de sare pe care poti gati? Iata cateva sugestii:
1. O poti folosi ca suprafata de servire pentru aperitive, carne, legume, branzeturi sau alte alimente;
2. Poate deveni o buna zona de servire a preparatelor reci: pune placa de sare in congelator pentru aproximativ 10 minute sau chiar mai mult, apoi scoate-o si aseaza pe ea sushi, carpaccio, fructe proaspete etc.
3. E potrivita si pentru a pastra mancarea calda: pune farfuria in cuptorul rece pe gratarul din mijloc; porneste cuptorul si din momentul in care atinge temperatura de 60°C lasa placa la aceasta temperatura aproximativ 20-25 de minute, dupa care scoate-o din cuptor, pune-o pe suport si asaza orice preparat cald pe ea;
4. Poti gati la masa direct pe placa: seteaza cuptorul la o temperatura de 210-220°C si aseaza placa de sare pe gratarul central unde o lasi aproximativ 60 de minute pentru a se incinge astfel incat atunci cand o scoti sa poti gati pe ea direct in fata invitatilor sau a familiei;
5. Foloseste-o cu incredere pentru a gati in cuptor: pune placa de sare in cuptorul neincalzit pe gratarul din mijloc, apoi incinge cuptorul pana ajunge la temperatura de maximum 150°C, iar apoi pune direct pe suprafata de gatire preparatele si gateste-le in functie de cum doresti;
6. Bucura-te de placa de sare si atunci cand ai zone de gatire pe gaz: tot ce trebuie sa faci e sa o feresti de flacara directa fie punand-o intr-o tigaie antiaderenta, fie utilizand un gratar si sa nu condimentezi preparatele cu sare sau alte condimente;