Rețeta Anei #2: Cremă de zahăr ars

În: ATELIERUL DE BUNĂTĂȚI Pe: Comentarii: 0 Vizite: 446

Sărbătorile vin, iar odată cu ele ne năpădește nostalgia copilăriei, când ai noștri știau să facă minuni din lucruri simple, cum este, de pildă crema de zahăr ars. Cu siguranță ați auzit de acest desert, poate că mulți dintre voi ați și învățat rețeta de la părinți sau bunici, însă pentru cei care încă nu au îndrăznit să prepare crema la ei în bucătărie sau vor să încerce o altă „variantă” a acesteia, am scris mai jos rețeta pe care o folosesc eu.

 

Ingrediente

1 litru de lapte

8 ouă medii

1 vârf de cuțit de sare

150g zahăr tos fin (pentru crema de ouă)

150g zahăr tos fin (pentru caramel)

o păstaie de vanilie (doar semințele) sau o esență de vanilie

 

Mod de preparare:

Topirea zahărului pentru crema de ouă și lapte:

Începem desertul prin topirea zahărului la foc mic până capătă o culoare aurie și-l amestecăm din când în când fără să îl ardem.

După ce este complet topit, stingem focul, punem zahărul topit în tava sau cratița în care vom face crema de zahăr ars și întindem zahărul topit foarte bine și pe margini, apoi lăsăm compoziția să ajungă la temperatura camerei.

 

Kitchen Magic Home

 

Prepararea compoziției:

Punem ouăle într-un vas , adăugăm sarea, zahărul și semințele păstăii de vaniliei sau esența și mixăm aproximativ 3 – 4 minute la viteză medie. Adăugăm laptele rece și mai mixăm un minut la viteză medie.

Turnăm apoi compoziția de ouă în vasul cu caramelul rece. Așezăm vasul într-o altă tavă puțin mai mare umplută până la jumătate cu apă rece.

Introducem cu grijă crema în cuptorul preîncălzit la 180 grade °C și o fierbem în jur de 50 – 60 minute.

 

Atelierul de bunatati

 

După ce trece timpul alocat fierberii stingem cuptorul, lăsăm crema încă 10 minute în bain-marie (în tava cu apă), apoi o scoatem și o punem să se răcească complet la temperatura camerei. După ce s-a răcit, aceasta merge în frigider unde va sta până a doua zi.

 

Cum răsturnăm crema pe platou?

Înainte de a răsturna crema pe platou desprindem cu grijă, cu ajutorul unui cuțit, crema de pe marginile vasului.

Alegem un platou cu margini înalte, deoarece crema are mult sirop, îl așezăm deasupra cratiței și cu o mișcare rapidă răsturnăm crema pe platou.

 

Să aveți poftăăă!

Kitchen Home

Comentarii

Spuneți opinia!