Rețeta Anei #7: Trufe tiramisu

În: ATELIERUL DE BUNĂTĂȚI Pe: Comentarii: 0 Vizite: 1259

Tiramisu este o rețetă în general îndrăgită de români, însă de ce să ne oprim doar la metoda clasică de preparare când putem face și „abateri” la fel de delicioase bucurându-ne totuși de gustul autentic. Astăzi vă propun să încercați să gătiți alături de mine trufe din tiramisu.

 

Ingrediente pentru aproximativ 18 trufe:

-       160 g pișcoturi

-       250 g mascarpone

-       50 g zahăr pudră

-       30 ml cafea

-       esență de vanilie

-       cacao/nutella  

 

Mod de preparare:

Măcinăm pișcoturile și le lăsăm într-un bol mai mic sau farfurie adâncă. Într-un vas mai încăpător mixăm cele 250 g de mascarpone împreună cu zahărul pudră. Adăugăm cafeaua, esența de vanilie și mai mixăm puțin.

Peste compoziția obținută adăugăm în trei tranșe pișcoturile măcinate și amestecăm cu o spatulă. După omogenizare, punem totul la congelator pentru 30 de minute. Din momentul în care au trecut cele 30 de minute putem scoate compoziția din congelator și putem forma trufele.

 

Tiramisu

 

Cum formăm trufele?

Luăm din compoziție și realizăm bile mari cam cât să le putem mânca dintr-o înghițitură, bile pe care le trecem prin cacao.

Eu m-am gândit să adaug și puțină cremă de ciocolată, iar pentru a avea cremă de ciocolată în mijlocul trufei trebuie să procedăm astfel: luăm din compoziție și o presăm cu mâna ca pentru chiftele, punem în mijloc puțină Nutella sau altă cremă de ciocolată și împăturim în așa fel încât să formăm biluța, după care o trecem prin cacao.

După ce am pregătit toate trufele, le punem la rece în frigider pentru o oră și mai apoi le putem servi fără probleme. Dacă doriți le mai puteți orna cu bucățele de nucă sau alune. 

Poftă bună să aveți!

ana maria dobos

Comentarii

Spuneți opinia!