Rețeta Anei #11: Biscuiți cu brânză dulce de vaci „Floricele”

În: ATELIERUL DE BUNĂTĂȚI Pe: Comentarii: 0 Vizite: 823

Brânza dulce de vaci este o binecuvântare pentru bucătărie. Din ea multe rețete au luat naștere, iar multe altele au fost inspirate plecând de la gustul ei apetisant. Astăzi m-am decis să vă iau cu mine în atelier și să pregătim ceva gustos și simplu de făcut, anume biscuiții cu brânză de vaci numiți popular și „floricele”, că așa ne place nouă, românilor, să botezăm ceea ce ne place cu nume frumoase.

 

Ingrediente pentru 35-36 biscuiți:

- 250 g de brânză dulce de vaci

- 80 g de zahăr (3 linguri cu vârf)

- un ou

- 80 g unt moale (la temperatura camerei)

- 300 g făină (două pahare cu vârf)

- circa 5 – 6 g de praf de copt (1,5 lingurițe)

- un praf de sare

- zahăr pudră pentru decor (opțional, desigur)

 

Reteta biscuiti cu branza de vaci floricele

 

Mod de preparare:

Amestecăm oul cu zahărul într-un bol adânc folosind telul. Adăugăm brânza dulce de vaci și amestecăm foarte bine. Adăugăm mai apoi untul moale și amestecăm din nou. Punem treptat în compoziție făina cernută combinată cu praful de copt și un praf de sare. Mai întâi amestecăm cu spatula, iar apoi frământăm aluatul cu mâinile. El trebuie să fie moale și nelipicios.

Divizăm aluatul în două părți egale. Lucrând pe masa presărată cu făină, întindem fiecare bucată de aluat într-o foaie de grosimea de 3 – 4 mm. Decupăm cerculețe din foaia de aluat, folosind o formă rotundă, cu diametrul de 5 – 7 cm. Suprapunem parțial câte 3 cerculețe de aluat, după care le răsucim sub formă de rulou. Tăiem fiecare rulou în jumătate, ca să obținem 2 „floricele”. Așezăm biscuiții pe tava tapetată cu hârtie de copt.

Coacem biscuiții timp de aproximativ 20 de minute în cuptorul preîncălzit până la 180 grade C. Timpul de coacere poate depinde de caracteristicile cuptorului dumneavoastră. După ce s-au rumenit corespunzător, scoatem „floricelele” din cuptor și le lăsăm să se răcească.

Dacă dorim, după ce s-au răcit îi putem presăra cu zahăr pudră. Poftă bună!

Comentarii

Spuneți opinia!