Rețeta Anei #9: Panna Cotta

În: ATELIERUL DE BUNĂTĂȚI Pe: Comentarii: 0 Vizite: 793

Simți nevoia de ceva fresh și simplu de realizat, dar care să pară sofisticat? Ei bine, am rețeta perfectă pentru tine: panna cotta. În afară de nume, nimic altceva nu e complicat la acest desert. Convinge-te! Hai să gătim împreună!

 

Ingrediente panna cotta:

-       200 ml frișcă lichidă dulce

-       10 g gelatină

-       200 ml lapte

-       30 ml apă

-       30 g zahăr pudră

-       o pastă de vanilie

 

Ingrediente sos fructe:

-       450 g vișine sau orice alte fructe aveți sau preferați

-       80 g zahăr

-    2 linguri apă (dacă folosiți fructe zemoase precum portocale nu mai este necesar să adăugați cele două linguri de apă)

-       10 g gelatină

 

Panna Cotta cu mere

 

Mod de preparare panna cotta

Punem apa peste gelatină, o amestecăm bine după care o lăsăm deoparte. Punem într-un vas la foc mic frișca lichidă, laptele și zahărul pudră. Amestecăm bine și lăsăm vasul pe foc până când amestecul ajunge la punctul de fierbere. După ce luăm vasul de pe foc, adăugăm vanilia, amestecăm și lăsăm la răcit. Gelatina o pregătim la baie de aburi, o adăugăm după ce compoziția s-a răcit complet și amestecăm bine.

 

Panna Cotta cu piersici

 

Compoziția o împărțim în pahare turnând până la jumătate. Pentru a-i da un aspect mai interesant putem pune paharele înclinate în alte pahare, după care turnăm compoziția și dăm la rece pentru două ore jumătate.

 

Panna Cotta cu cafea 

Mod de preparare sos de fructe:

Am pus fructe la general că acum depinde de gustul fiecăruia. Am încercat cu piersici, mere, căpșuni, portocale, cafea și vișine. Combinația mea preferată este cea cu vanilie și sos de vișine.

Pentru sosul de fructe, dacă folosim căpșuni, va trebui să curățăm și să tăiem căpșunile. Vom pune un vas pe foc unde vom pune căpșunile curățate cu zahărul și apa, apoi le vom lăsa pe sursa de căldură până când vor ajunge la punctul de fierbere.

 Panna Cotta cu visine

 

După ce le-am luat de pe foc, le lăsăm să se odihnească până se răcesc, după care le vom pasa. Eu le-am pasat cu ajutorul unui mixer manual, dar puteți pasa căpșunile și cu ajutorul unei furculițe.

Între timp pregătim și gelatina (procedura pe care o folosim este aceeași ca mai sus).  Strecurăm sosul după care punem gelatina, amestecăm bine și punem peste partea cu vanilie care a stat la rece. După ce punem sosul în pahare mai lăsăm la rece încă 2 ore jumătate sau peste noapte.

 

Panna Cotta cu portocale

 

Dacă doriți să faceți din portocale, stoarceți portocalele, sucul împreună cu zahărul le puneți într-un vas pe foc mic până la punctul de fierbere și respectăm aceeași pași ca mai sus.

Sunt sigură că te vei descurca, dar dacă ai nevoie de ajutorul meu nu ezita să îmi scrii într-un comentariu și voi răspunde repede, repede. Poftă bună!

Ana Dobos Kitchen Magic Home

Comentarii

Spuneți opinia!