Rețeta Anei #8: Tartă cu mere

În: ATELIERUL DE BUNĂTĂȚI Pe: Comentarii: 0 Vizite: 818

Mărul este fructul cel mai îndrăgit de către români, mai cu seamă că e ușor de găsit, gustos și foarte ofertant ca ingredient pentru preparate. Pentru că acest atelier este dedicat în special oamenilor care își doresc să se bucure de magia din bucătărie, însă nu au prea mult timp, astăzi m-am gândit să vă propun o rețetă a unui desert apetisant și ușor de făcut: tarta cu mere.

 

Ingrediente pentru crustă:

-       400 g făină albă de grâu

-       200 g unt cu 82% grăsime

-       1 praf de sare

-       1 praf bicarbonat de sodiu

-       1 plic zahăr vanilat

-       100 g zahăr

-       2 ouă

 

Ingrediente pentru umplutură:

-       6 mere (curățate și feliate)

-       1 lingură suc de lămâie

-       100 g zahăr

-       50 g stafide (le puteți omite dacă nu vă plac)

-       1 linguriță scorțișoară

-       gălbenuș de la un ou pentru uns

 

 

Mod de preparare:

Pentru aluat punem într-un bol făina, untul, un praf de sare și mixăm până se încorporează untul. Adăugăm bicarbonatul de sodiu, zahărul vanilat, zahărul, ouăle și mixăm din nou până se formează o cocă. Formăm cu mâna o bilă de cocă, o punem într-o folie de plastic și o dăm la frigider pentru 20 min.

Între timp, pregătim umplutura de mere. Spălăm, curățăm și tăiem felii merele. Pentru a nu se oxida, adăugăm și zeama de lămâie, zahărul, stafidele și scorțișoara, după care amestecăm cu grijă totul.

Acum pregătim blatul de lucru. Presărăm făină și întindem aluatul pe blat, apoi îl punem cu grijă în tava unsă cu unt. Decupăm marginile și le păstrăm pentru a face un grilaj împletit din ele. Punem merele pregătite mai devreme și din coca rămasă de la margini, așa cum am menționat mai sus, tăiem fâșii pe care le punem peste tartă sub formă de grilaj.

Înainte de a băga în cuptor, ungem tarta cu un gălbenuș. În cuptor compoziția va sta la 180°C timp de 45 minute. După ce am scos-o și s-a răcit, o pudrăm cu zahăr pudră și e numai bună de savurat.

 

Poftă bună!

Comentarii

Spuneți opinia!