Rețeta Anei #3: Tartă cu vișine

În: ATELIERUL DE BUNĂTĂȚI Pe: Comentarii: 0 Vizite: 516

Vreți să pregătiți ceva delicios pentru o masă festivă, însă nu vă pricepeți la pregătit torturi sau nu aveți timpul necesar de oferit unui desert complicat? Atunci eu îți recomand această tartă aromată și apetisantă. Este simplu de făcut, iar ingredientele sunt ușor de găsit în comerț. Să începem!

 

Ingrediente

Pentru aluat:

100g unt (prefer să folosesc unt cu 82% grăsime, deoarece oferă o savoare mai aparte preparatului)

200g făină/7 linguri cu vârf

o linguriță de praf de copt

50 g zahăr/2 linguri

o linguriță de zahăr vanilat

2 gălbenușuri medii

 

Pentru umplutură:

500g de smântână fermentată min. 20% (20 linguri cu vârf)

120g zahăr (5 linguri)

o linguriță de zahăr vanilat

30g amidon de porumb (3 linguri)

un praf de sare

2 albușuri medii

200g vișine (puteți să înlocuiți cu afine, zmeură etc.)

 

 Kitchen Magic Home

 

Mod de preparare

Aluat: Amestecăm făina cernută, praful de copt și un praf de sare într-un bol adânc. Scufundăm periodic unt rece în ingredientele uscate, unt pe care îl dăm înainte prin răzătoarea cu lame mari. Continuăm să amestecăm rapid până obținem un aluat nisipos.

După ce realizăm aluatul, într-un bol mai mic amestecăm gălbenușurile, zahărul tos și zahărul vanilat și le adăugăm în aluatul nisipos. Amestecăm pentru început cu o lingură, după care frământăm aluatul cu mâinile până se va forma ca o bilă și va deveni neted și omogen.

Acum e momentul să divizăm aluatul obținut în două părți inegale: 1/3 și 2/3. Le punem în pungi de plastic și le lăsăm la congelator pentru 60 de minute.

 

 Reteta Anei

 

Umplutura: Batem albușurile și un praf de sare cu mixerul până vor deveni spumoase. Adăugăm treptat zahărul tos și zahărul vanilat, continuând mixarea până la apariția vârfurilor persistente. Când întoarcem bolul cu fundul în sus, bezeaua obținută nu trebuie să cadă.

Adăugăm amidonul de porumb în bezea, cernându-l printr-o sită măruntă. Amestecăm cu spatula prin mișcări rapide și circulare, orientate de jos în sus.

Realizând același tip de mișcări, incorporăm treptat, în 3 etape, smântâna fermentată în bezea.

 

 Atelierul de bunatati

 

Asamblarea tartei: Tapetăm tava cu hârtie de copt și ungem pereții cu puțin unt.

Dăm bucata mai mare de aluat prin răzătoarea cu lamele mari și o adăugăm în tavă. Răspândim aluatul uniform cu mâinile, după care presăm bine cu lingura, modelând astfel blatul viitoarei tarte. Acoperim parțial și pereții tăvii, astfel încât să obținem pereți cu înălțimea de 1,5 – 2 cm.

Adăugăm umplutura în blatul obținut și o întindem uniform. În acest moment așezăm și vișinele.

 

Tarta cu visine

 

Scoatem bucata mai mică de aluat din congelator și o dăm prin răzătoarea mare și răspândim uniform pe suprafața umpluturii.

Coacem tarta timp de 60 de minute în cuptorul preîncălzit până la 170° C, așezând tava pe raftul mijlociu.  În timpul coacerii umplutura își mărește volumul, dar se lasă puțin după scoaterea din cuptor. Nu vă faceți griji!

Lăsăm tarta să se răcească până ajunge la temperatura camerei, după care o punem la frigider pentru cel puțin 2 ore. După ce a stat la rece o scoatem din tavă și o așezăm pe un platou. Presărăm peste tartă zahăr pudră și o putem decora după bunul plac.

 

Poftă bună!

Ana Maria Dobos

Comentarii

Spuneți opinia!